FONTOS Vajon tényleg elhozhatja az iráni rezsim bukását egy Izraellel vívott háború?
 
Előfizetői tartalom

Kezdődik? Esnek a rendelések, csökken az ipari termelés Magyarországon

Portfolio
Júniusban az előzetes adattal megegyező mértékben, 1,8%-kal csökkent az ipari termelés volumene az előző havihoz képest. A mai részletes adatokból az is kiderül, hogy az új rendelések csökkennek, illetve az exportra termelő nagy alágazatok csökkenő teljesítményt mutatnak. Mindez növeli a valószínűségét annak, hogy a júniusi adatokban a gyenge európai konjunktúra első konkrét jeleit látjuk.

Az utóbbi hónapok cikcakkos, "egyszer fel, egyszer le" teljesítménye megtörte az ipari termelés növekvő trendjét. Hogy e a megtorpanás egyszeri (egyébként nem is ritka) jelenség, vagy tartós folyamat, a következő időszakban derül ki. Mindenesetre az európai gazdaság látványos lassulása miatt nem lenne meglepő, ha a mindeddig meglepően ütésállónak bizonyult hazai ipart is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés