Előfizetői tartalom

Kiakadtak a magyarok és a lengyelek az új uniós költségvetési terveken

Portfolio
Jövő év őszét tűzik ki kívánatos dátumként az EU tagállamai a 2021 és 2027 közötti hétéves keretköltségvetés végleges elfogadására. Az osztrák soros elnökség rohamtempóban nem csak a teljes tárgyalási kerettel készült el az év végére, de a 2021-től érvényes szektorális jogszabályok feléről is kvázi megállapodna, kivívva ezzel többek között Magyarország rosszallását - írja a Bruxinfo.

A tagállamok között egyetértés kezd kialakulni arról, hogy 2019 őszét (októbert vagy novembert) jelöljék meg kívánatos határidőként a 2020 utáni hétéves uniós keretköltségvetésről való megállapodásra. Ez a dátum szerepel az Európai Tanács eheti ülésére készülő következtetésekben is abból az alkalomból, hogy az állam- és kormányfők először tartanak majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés