Kiderült: közel 8 milliárdot ad a kormány a Giro d'Italia itthoni megrendezésére

2019. április 16. 09:19  english version   
nyomtatás
 
Miután hétfőn bejelentették, hogy jövőre Budapestről rajtol a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny, este az is megjelent a Magyar Közlönyben, hogy erre összesen közel 7,8 milliárd forintot ad a központi költségvetésből a kormány több ütemben.


Két kormányhatározat is megjelent a legfrissebb Magyar Közlönyben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának 2020. évi magyarországi megrendezésével összefüggésben: az egyik jórészt a költségvetési támogatási ütemezést, a másik a szervezőbizottsági létrehozás körülményeit rögzíti. Előbbi határozat azt rögzíti, hogy
  • a kormány egyetért azzal, hogy a 2020. évben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakasza Magyarország területén, rajtja Budapesten kerüljön megrendezésre, illetve az esemény megrendezésével kapcsolatos kormányzati feladatok koordinációjának ellátására az aktív Magyarországért felelős kormánybiztost bízza meg;
  • a kormány felkérte a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a Sportesemény népszerűsítése céljából legfeljebb 80 millió forint biztosításáról a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről. Emellett szintén felkérte a pénzügyminisztert, hogy az esemény megrendezéséhez gondoskodjon a 2019. évben 2,2 milliárd forint biztosításáról az Emberi Erőforrások Minisztériuma megfelelő fejezetéből, amelyből 1,6 milliárdot április 26-ig kell rendelkezésre bocsátania, a többi 600 milliót pedig a költségek felmerülése ütemében.
  • A kormány felkérte a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon a Sportesemény megrendezéséhez a 2020. évben 5,5 milliárd forint biztosításáról a 2020. évi központi költségvetés megfelelő fejezete javára.

A második kormányhatározat többek között azt rögzíti, hogy a kormány javaslattevő, véleményező, tanácsadó tevékenységet végző testületként létrehozza a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny első három szakaszának 2020. évi magyarországi megrendezését koordináló Szervező Bizottságot is.

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Alessandro Di Meo

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Értékesítő
Privát banki tanácsadó
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium