Előfizetői tartalom

Kihirdették a szmogriadót Budapesten

MTI
Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten Tarlós István főpolgármester, miután a szálló por légszennyezettségi szintje december 18-án nyolc, 19-én hat mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket - közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökre virradó éjszaka az MTI-vel. A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, melynek rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek) csoportjaira. Nekik nem javasolt a szabadban való tartózkodás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön bizonytalan - várhatóan kis - mértékben ugyan, de javulás várható. Pénteken eleinte még nem lesz áttörő változás, de a légmozgás élénkül - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A fővárosi önkormányzat a további romlás elkerülése érdekében azt kérte, hogy elsősorban a kertvárosi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés