Előfizetői tartalom

Kijött a Magyar Nemzeti Bank mai döntésének közleménye

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank mai kamatdöntő ülését követően kiadott közleményében egyetlen említésre méltó változtatás történt a januári dokumentumhoz képest. A jegybank megítélése szerint a korábbinál kedvezőbb nemzetközi pénzügyi piaci hangulat jellemezte a legutóbbi kamatdöntést követő időszakot, vagyis mérséklődhettek a negatív külső kockázatok. A szöveg ugyanakkor változatlanul tartalmazza azt a részt, miszerint a nemzetközi környezet óvatosabb megközelítést igényel, mivel a globális konjunktúra tartós romlása lefelé mutató kockázatot jelenthet a külső inflációs környezetre.

Kapcsolódó cikkünk2019.02.26Itt az MNB kamatdöntése!A Magyar Nemzeti Bank januári kamatdöntését követően kiadott közleményében megjelent egy olyan gondolat, amely arra utalt, hogy a külső környezet romlása miatt a korábbinál nagyobb óvatosságot indokol a hazai döntéshozók szemszögéből.A romló világgazdasági környezet miatt a vezető jegybankok megközelítése óvatosabbá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés