Előfizetői tartalom

Kijött az MNB kamatdöntésének közleménye

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank 15 órakor közzétette mai ülését kísérő közleményét, amiben nem tett utalást további monetáris szigorítás szükségességére. A szöveg talán legfontosabb üzenete az, hogy az inflációs alapmutatók emelkedését márciusban néhány egyedi, változékony tétel eredményezte, ami elég egyértelmű jelzésnek tekinthető az MNB részéről, hogy egyelőre nem látja veszélyben saját inflációs forgatókönyvét, így jelen állás szerint további szigorításra sincs szükség.

A közleményben az MNB hangsúlyozza, hogy a hazai infláció márciusban tapasztalt gyorsulásához egyedi tényezők járultak hozzá, mint a dohánytermékek jövedékiadó-emelése, illetve a üzemanyagárak emelkedése, az infláció továbbra is nagy változékonyságot mutat.Az adószűrt maginfláció alakulása esetében a piaci szolgáltatások inflációja márciusban lényegében nem változott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés