Előfizetői tartalom

Kimondta May: lehet szavazni a Brexit elhalasztásáról!

Portfolio
Ha a brit parlament március 12-ig leszavazza a Brexit-megállapodást, akkor 13-án a megállapodás nélküli Brexitről dönthetnek majd a képviselők, ha pedig azt is elutasítja a többség, akkor március 14-én a Brexit "rövid futamidőre korlátozott" elhalasztásáról lehet majd dönteni - jelentette be a brit parlament alsóháza előtt ma délután Theresa May. Ezzel a brit kormányfő azt mondta, ami előzetesen már kiszivárgott a sajtóban, de egy új elemet mégis beletett beszédébe: a rövid távra elnyújtható Brexit szerinte még nem jelenti azt, hogy a megállapodás nélküli kizuhanás forgatókönyve lekerülne az asztalról. Ahogy lentebb elmagyarázzuk: egyelőre a március 29-én éjfélkor bekövetkező Brexit sem került még le ezzel a "zsarolási csomaggal" az asztalról. A mai (előremeneküléssel is összefüggő) May-bejelentés előzményei:

Kapcsolódó cikkünk2019.02.26Hatalmas fordulat Maytől: elhalaszthatják a Brexitet!A mai bejelentés az egyik legnagyobb politikai fordulat az egész Brexit-históriában, hiszen May mindig csak arról beszélt, hogy március 29-én éjfélkor el fogja hagyni az Egyesült Királyság az EU-t, vagy megállapodással, vagy anélkül. Most viszont bár teljesen egyértelműen még nem határolódott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés