Előfizetői tartalom

Kína második legfontosabb embere nyugtat: nem hagyják megroppanni a gazdaságot

Portfolio
A kínai hatóságok csökkenteni fogják a kereskedelmi bankok számára előírt kötelező tartalékrátát, emellett különböző adócsökkentések jönnek az idén - jelentette ki ma Li Ko-csiang, a Kínai Népköztársaság miniszterelnöke. Maga a hír nem újdonság, az időzítés viszont fontos, hiszen az utóbbi hetekben egyre több jelét láttuk a kínai gazdaság gyengélkedésének.

Li Ko-csiang miniszterelnök Kína második legfontosabb embere, közvetlenül Hszi Csin-ping elnök után. A Reuters beszámolója szerint a minap találkozott az ország legnagyobb bankjainak és biztosítóinak vezetőivel, ezt követően pedig kijelentette, hogy a hatóságok csökkenteni fogják a hitelintézetek számára előírt kötelező tartalékráta mértékét, hogy ezzel ösztönözzék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés