Előfizetői tartalom

Kína nem akar kereskedelmi háborút, de meg fogja védeni magát - Durva figyelmeztetést kaptak Trumpék

Portfolio
A Donald Trump által múlt héten bejelentett importvám-intézkedések a globalizáció korában gyakorlatilag halálra vannak ítélve, ezért az Egyesült Államok nem nyerhet meg egy világméretű kereskedelmi háborút: az igazi vesztesek az amerikai emberek és az USA hosszú távú gazdasági érdekei lehetnek - olvasható a Kínai Kommunista Párthoz közel álló angol nyelvű napilap, a Global Times szerkesztőségi véleménycikkében. Közben a kínai külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy országa nem akar kereskedelmi háborúba keveredni az Egyesült Államokkal, azonban nem fogják ölbe tett kézzel végignézni a kínai gazdasági érdekek sérülését.

Bár Donald Trump megválasztása óta benne volt a levegőben egy kereskedelmi világháború lehetősége, múlt héten mégis sokkolta a piaci szereplőket az amerikai elnök bejelentése, miszerint 25, illetve 10%-os importvámmal sújtaná az acél- és alumíniumbehozatalt.Kapcsolódó cikkünk2018.03.02Egyetlen bejelentésével kereskedelmi háborút robbant ki TrumpAz USA legfontosabb kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés