Előfizetői tartalom

Kínai jegybankelnök: jót tesz nekünk is a Kína-KKE-együttműködés

MTI
A kereskedelmi háborúnak, vagy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatemelésének jelentős elbizonytalanító hatása van a nemzetközi kereskedelemre, de a Kína-KKE együttműködés ezt a bizonytalanságot is csökkentheti - állapította meg Ji Kang, a kínai jegybank kormányzója a 16+1 országok első mai első jegybankelnöki találkozóján tartott előadásában Budapesten. Az eseményen Matolcsy György magyar jegybankelnök, illetve Orbán Viktor magyar kormányfő is részt vett. Tavaly Budapesten rendezték meg a 16 régiós ország és Kína miniszterelnöki szintű találkozóját, ezt követte a mai esemény. A kormányfő előadásából külön cikket írtunk:

Kapcsolódó cikkünk2018.11.09Megszólalt Orbán a magyar euró esélyeirőlJi Kang az MTI tudósítása szerint elmondta: a két régió között évente 10 százalék felett nő a kereskedelmi forgalom, tavaly 68 milliárd dollárt tett ki. A növekedés minden más bilaterális kereskedelmi kapcsolatnál gyorsabb. Közölte: Kína már 10 milliárd dollár értékben fektetett be a térségben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés