Kínát és Amerikát is megviseli a kereskedelmi háború

2019. május 15. 21:03    
nyomtatás
 
Lassult a fogyasztás növekedése az Egyesült Államokban és a Kínában is, elsősorban a két ország közti kereskedelmi háború miatt - derül ki a legfrissebb hivatalos adatokból.


7,2%-kal növekedett a kínai lakossági fogyasztás áprilisban, ami 16 éve nem látott mélypont és alacsonyabb érték, mint a márciusi 8,7% is. Közben az Egyesült Államok lakossági fogyasztása 0,2%-ot csökkent a hónapban, míg márciusban még 1,7%-os növekedés volt tapasztalható. Csökkent az amerikai ipari termelés is, 0,5%-kal, miután márciusban 0,2%-os növekedést teljesített.

A szakértők elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval és a két ország egymás áruira kivetett importvámmal indokolják a gyengébb számokat. Kína GDP-jén 0,4-0,5%-os, míg az USA GDP-jén 0,1%-os lyukat üthet a vámháború.

A CNBC által meghallgatott szakemberek ettől függetlenül nem számítanak még recesszióra, viszont úgy vélik, ha Kína növekedése 6% alá esik, az már "nagy szó." Ha az amerikai növekedés tovább lassul, szerintük is előfordulhat, hogy a Fed újra kamatokat csökkent.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium