Előfizetői tartalom

Kinek és mikor szólt Vida? - Négyszer beszélt mellé a kormányszóvivő

Portfolio
A mai tájékoztatón négy alkalommal próbálta szóra bírni a kormányszóvivőt a sajtó az ügyben, hogy kinek, mikor jelezte Vida Ildikó, hogy érintett a kitiltási botrányban, de egyszer sem kapott rá érdemi választ. Kurucz Éva ugyanis csak azt ismételgette, hogy "közvetlenül a mai interjú megjelenése előtt" tájékoztatta Vida Ildikó NAV-elnök a felettesét, Varga Mihályt arról, hogy rajta szerepel az amerikaiak kitiltási listáján. Ám ebből nem lett tiszta, hogy akkor Vida Ildikó melyik illetékesnek is szólhatott a levél átvétele után közvetlenül, és miért maradt tudatlan Varga Mihály tegnapig.

Amint beszámoltunk róla, Vida Ildikó mai interjújában az alábbiakat olvashatjuk: Arra a kérdésre, hogy "amikor a levelet elolvasta, az abban foglaltakat jelezte a kormánynak" úgy válaszolt, hogy "igen, egy illetékesnek jeleztem". Azt azonban nem árulta el, hogy konkrétan kinek. Hangsúlyozta: "a lényeg, hogy a kormány tudott az ügyről". A NAV feletti illetékes miniszter Varga...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés