Előfizetői tartalom

"Kirúgták" Webert! - Német lehet az EKB-elnök

MTI
|
Portfolio
Több nyugat-európai lap egybehangzó információi szerint a szociáldemokrata (S&D) és az Újítsuk meg Európát (RE) nevű centrista-liberális európai parlamenti frakció megvonta támogatását a német Manfred Webertől, hogy az Európai Néppárt csúcsjelöltjeként az Európai Bizottság elnöke lehessen. Az EurActive hírportál szerint így lényegében "kirúgták" őt a fontos posztért folyó versenyből. Közben a jelek szerint a szintén jelentős frakciót alakító Zöldek sem támogatják Webert. A Bizottság elnökének jelölésével kapcsolatos hír összefügg azzal, hogy ma este kezdődik a kétnapos EU-csúcs, amikor fontos személyi döntések születhetnek a vezető uniós tisztségeken.

Az MTI összefoglalója szerint az EurActive-cikkben arról számoltak be bennfentes forrásokra hivatkozva, hogy a két képviselőcsoport vezetői közölték Weberrel: nincs meg a parlamenti többség a parlamenti jóváhagyásához akkor sem, ha az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács esetleg őt jelölné. Biztosították ugyanakkor Webert arról, hogy az Európai Néppárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés