Előfizetői tartalom

Kiszámolták, mit jelent a magyar gazdaságnak a BMW-beruházás

Portfolio
Az idén 4,4 %-kal, jövőre 3,5%-kal, 2020-ban pedig 3%-kal növekszik a GDP a Magyar Nemzeti Bank előrejelzése szerint, vagyis a mérséklet ütemű lassulás pályája vár a magyar gazdaságra. Az előrejelzési horizont végén a BMW-gyár beruházása 0,1 százalékponttal, a kedden meghirdetett NHP-fix program 0,2 százalékponttal emeli a GDP-t. Az új autóipari kapacitás felépülése (a teljes beruházás) összességében 0,5%-kal emeli majd meg a GDP-t.

GDP-növekedésAz MNB előrejelzése alig változott 2018-2020-ra, csupán az utolsó évre húzták 0,2 százalékponttal feljebb a várakozásukat a szakértők. Az idénre várt növekedésnek a szerkezete sem nagyon változott, bár az export hozzájárulását a vártnál gyengébb külső kereslet miatt lejjebb húzták a jegybankban. A külső környezet egyébként a teljes horizonton kevésbé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés