Előfizetői tartalom

Kiszivárgott az adat: alig fizettünk tranzakciós illetéket (2.)

Portfolio
Áprilisban 11,278 milliárd forintnyi pénzügyi tranzakciós illetékbevétel folyt be a költségvetésbe - tudta meg a Figyelő. Ez az elmúlt hónapok legalacsonyabb havi adata, az időarányosan tervezett összeg felét sem éri el. Könnyen elképzelhető, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium által kalkulált 80 milliárd forintosnál is nagyobb lehet az elmaradás.

Áprilisban is kevés folyt be Egyre látványosabb a pénzügyi tranzakciós illeték esetében a bevétel-elmaradás. A portál információi szerint ugyanis áprilisban 11,278 milliárd forint folyt be az államhoz, így eddig összesen 38,8 milliárd forintos bevétel teljesült. Az időarányos tervek szerint április végéig 82 milliárd forintnyi bevételnek kellett volna teljesülnie (vagyis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés