Komoly figyelmeztetés érkezett: véletlenül is kitörhet az atomháború

2018. január 11. 18:32    
nyomtatás
 
Jelenleg nem megfelelő a világ atomfegyvereinek biztonsági védelme, így akár egy esetleges kibertámadás is a fegyverek véletlenszerű élesítéséhez vezethet - állapították meg a Chatham House brit tanácsadó cég szakemberei. Szerintük az esetleges hackertámadások veszélyét nem veszik elég komolyan.


A Chatham House egy elismert think-tank a világban, a cég elemzői csütörtökön tették közzé azt a jelentésüket, mely szerint elsősorban az Egyesült Királyság és az USA nukleáris fegyverarzenálját fenyegeti a kibertámadások veszélye. Ezek pedig akár oda is vezethetnek, hogy a fegyverek véletlenül élesednek. Ez persze csak a végső eset lenne, az elemzők szerint a hackerek első körben a nukleáris rakéták által kapott információkat és utasításokat írhatják felül, ami miatt kikapcsolhatják a rendszereket, hibás információt küldhetnek a fegyvereknek.

A nukleáris fegyverek biztonsági kockázatai eddig is ismertek voltak az emberi mulasztástól kezdve az esetleges hírszerző tevékenységig, viszont a kibertámadások most egy új dimenziót hoznak ebbe, új veszélyforrás jelent meg.


A nukleáris fegyverarzenál sérülékenysége akkor került ismét a figyelem középpontjába, amikor néhány hónapja kiéleződött a viszony az USA és Észak-Korea között, miután az ázsiai ország rakétatámadásokkal fenyegette meg az amerikaiakat.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium