Előfizetői tartalom

Komoly tabut döntene le Trump, kérdés, megteheti-e

Portfolio
Eltörölné az Egyesült Államok területén született csecsemők automatikus amerikai állampolgárságát Donald Trump, a jövőben, ha a szülők nem rendelkeznek amerikai állampolgársággal vagy nem legális bevándorlók, akkor a gyermeküknek sem járna ez a kiváltság. A CNBC szerint ha az elnök beváltja fenyegetését, akkor ezzel komoly alkotmányos konfliktust is felvállalhat.

Jelenleg ha valaki az Egyesült Államok területén születik meg, akkor automatikusan jár neki az amerikai állampolgárság, ezt rúgná most fel Trump. Az elnök az HBO híroldalának, az Axiosnak nyilatkozott erről elsőként hétfőn, ami kedden jelent meg.Mi vagyunk az egyetlen ország a világon, ahova ha egy nő bejön terhesen és megszüli a gyermekét, akkor ő automatikusan állampolgárságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés