Előfizetői tartalom

Körbetelefonálja Európát May, hogy megmentse országát

Portfolio
Az elmúlt napokban több fontos telefonhívást is bonyolított Theresa May brit miniszterelnök, aki próbálja megpuhítani az EU vezetőit, hogy valami engedményt csikarjon ki a Brexit-megállapodásban. A politikus beszélt már Angela Merkellel, Jean-Claude Junckerrel és más politikusokkal, az idő sürgeti, hiszen január végén újabb szavazást akar a megállapodásról.

Sűrű hete van Theresa Maynek: kedden a brit parlament alsóháza elutasította az általa tavaly kialkudott Brexit-megállapodást, majd szerdán megnyerte a bizalmi szavazást, vagyis megerősítették posztján. Ezt követően bejelentette, hogy január 29-én újabb szavazásra bocsátja a Brexit alkut. Utóbbi lépés abszolút váratlan, két dolgot jelezhet: Vagy megpróbál kialkudni némi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés