Előfizetői tartalom

Közegészségügyi szükségállapotot hirdetett Trump

MTI
Donald Trump amerikai elnök "közegészségügyi szükségállapotot" hirdetett csütörtökön az ópiumválság miatt. Az elnök a Fehér Házban tartott beszédében azt hangoztatta: az Egyesült Államok országos méretű egészségügyi válsággal küszködik az ópiumtartalmú kábítószerek és opiáttartalmú gyógyszerek fogyasztása miatt, és ennek megoldására, a kábítószer-, és gyógyszerfüggés visszaszorítására egy sor intézkedést jelentett be. A Fehér Ház adatai szerint tavaly több mint 34 ezer 500 ember veszítette életét az opiáttartalmú narkotikumok miatt.

Senki sem látott még ilyet, mint aminek most vagyunk szemtanúi, nem engedhetjük meg, hogy ez folytatódjék, itt az ideje, hogy megszabadítsuk közösségeinket a drogfüggés veszedelmétől" - fogalmazott félórás beszédében Donald Trump. Szokatlanul személyes hangot ütött meg: felidézte 1981-ben, 43 éves korábban alkoholizmus miatt elhunyt bátyja történetét, megerősítve, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés