Előfizetői tartalom

Közel egymillió magyar teljes kilátástalanságban él

Portfolio
Általánosságban kijelenthető, hogy a 16-24 éves korosztályba tartozó, Budapesten élő, magas jövedelmű családból származók a legelégedettebbek az élethelyzetükkel Magyarországon - derül ki a KSH legfrissebb elemzéséből. Magasabb életkorhoz, alacsonyabb végzettséghez és jövedelemhez, illetve vidéki életvitelhez általában kisebb elégedettség társul. A legtöbben jövedelmi helyzetükkel a leginkább elégedetlenek. A válaszadók 8,4%-a értékelte jövőbeli helyzetét kilátástalannak, 60,8%-uk közepesen elégedett jövőbeli lehetőségeivel, míg 30,8%-uk bizakodóan tekint a jövőbe.

A Központi Statisztikai Hivatal pénteken megjelent Mikrocenzus 2016: Szubjektív jólét című tanulmányában érdekes dolgokat olvashatunk arról, hogy a magyar emberek miként értékelik saját jóléti helyzetüket. Mindezt lakhely, végzettség, családi állapot, nemek, jövedelmi helyzet és korosztályok szerinti bontásban külön-külön. A megkérdezettek 11 fokú skálán fejezhették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés