Előfizetői tartalom

Közel hat éve nem drágulhatott így az élet Magyarországon - Mi lesz most a forinttal?

Portfolio
Szeptemberben 69 hónapos csúcsra, 3,5%-ra gyorsulhatott az éves infláció Magyarországon - vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. A Magyar Nemzeti Bank nem vár további gyorsulást az inflációban, így érdekes lesz, hogy a tényleges adat fényében a piaci szereplők hogyan ítélik meg az MNB inflációs forgatókönyvének hitelességét. Különösen érdemes lesz figyelni a forintra, hiszen minden olyan jel, ami a jegybank inflációs várakozásainak (ezáltal pedig monetáris politikájának) helytállóságát kétségbe vonja, piacmozgató hatású lehet, a hatás pedig először a forint árfolyamában csapódhat le.

Júliusban öt és fél éves csúcsra emelkedett az éves infláció Magyarországon, majd az MNB minimális lassulást váró előrejelzése ellenére az árindex augusztusban ezen a szinten stagnált. Mivel az MNB az infláció kapcsán folyamatos hitelességi harcot vív a piaci szereplőkkel, minden meglepetésnek fontos szerepe van. A jegybank "szerencséjére" ugyanakkor a maginflációs mutató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés