Előfizetői tartalom

Különleges lehetőség előtt az MNB: sokkal mélyebbre mehet

Portfolio
Három főbb tényező is abba az irányba mutat, hogy különleges lehetőség áll a Magyar Nemzeti Bank előtt: szeptemberre 3,5%-ra vághatja a jegybanki alapkamatot, azaz 100 bázisponttal mélyebbre, mint az eddigi hivatalos előrejelzésünk - vonja meg a mérleget hosszabb elemzése végén a Morgan Stanley szakértője. Ez azt jelentené, hogy a jelenlegi 4,75%-os alapkamatot őszig minden hónapban 25 bázisponttal mérsékelné az MNB. Pasquale Diana a pénteken kiadott anyagban megvizsgálta az új monetáris tanács döntési keretét és úgy találta, hogy a korábbinál gyengébbek azok a korlátok, amelyek a kamatcsökkentés útjába állnak.

Kockázatok és lehetőségek Az elemző az anyagban többek között emlékeztet arra: eddig jól sültek el azok a kamatcsökkentések, amelyek a tavaszi hónapokban gyengébb forint (300 feletti euró) mellett következtek be, de megjegyzi: az új személyi összetételű monetáris tanács továbbra is járatlan úton halad és nincs még tapasztalata abban, hogy milyen átélni egy komolyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés