Előfizetői tartalom

Küszöbön a nagy Brexit-megállapodás!

Portfolio
"Nagyon közel" van a megállapodás az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépésének végső kereteiről, mivel mindkét fél engedhet valamelyest a fő vitapontban, az északír-ír határ kérdésében - jelentette a Reuters uniós diplomáciai forrásokra hivatkozva. Ezzel összhangban Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök egy péntek délelőtti ausztriai beszédében már bizakodásának adott hangot, hogy novemberig összejön a megállapodás az Egyesült Királysággal. Ezen jelzések hatására tízhetes csúcsra 0,88 közelébe ugrott a font az euróval szemben.

Néhány nappal ezelőtt már megírtuk, hogy míg a nyilvánosság előtt továbbra is megy a kommunikációs adok-kapok az Európai Bizottság és a brit kormány között a Brexitről és az eddigi brit terv (Chequers-terv) elbukásának okairól, addig a színfalak mögött már gőzerővel zajlanak az egyeztetések a nagy áttörés előkészítésére. Most pedig már ez a megállapodás "nagyon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés