Előfizetői tartalom

Küzd az összeomlás ellen a nagyhatalom - Az egész világot magával ránthatja

Portfolio
Paul Krugman, Nobel-díjas közgazdász szerint aggasztó, ami Kínában zajlik, ugyanis a túlzott vállalati hitelezésen alapuló beruházás-vezérelt növekedési modell fenntarthatatlan, és ha egyszer megreccsen a rendszer, az az egész világgazdaságot megával ránthatja. Persze korábban is volt már rá példa, hogy nehéz helyzetbe került az ország, ám eddig mindig sikerült kimásznia belőle, rácáfolva a kínai gazdaság összeomlását vizionáló elemzőkre.

Paul Krugman véleménycikkét egy kis önkritikával kezdi, ugyanis több mint hét évvel ezelőtt ő maga is azon szakértők közé tartozott, akik egy kínai gazdasági krízis kibontakozására figyelmeztettek, ami aztán azóta sem következett be. Most azonban a tavalyi év második felében megjelent gazdasági mutatókon látszik, hogy valóban bajban van a világ második legnagyobb gazdasága.Eljött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés