Lánczi András: felül kellene vizsgálni az oktatásban a bolognai rendszert

2018. június 14. 18:40    
nyomtatás
 
Érdemes lenne felülvizsgálni az oktatásban a bolognai rendszert, a tankönyvek és a tananyag többségét pedig változtatni kell - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora.


A rektor elmondta: azon dolgoznak, hogyan lehet minden elemében megújítani az egyetemet úgy, hogy az oktatók ne kényszerüljenek arra, hogy második-harmadik állást vállaljanak. "Egy teljesítményértékelési rendszeren keresztül nagyon komoly fizetésbeli különbségek alakulhatnak ki" - fogalmazott Lánczi András, aki szerint nem igaz a szóbeszéd, miszerint az egyetemi oktatók méltánytalanul keveset keresnek.

Az egyetem vezetőjének célkitűzése továbbá, hogy a hallgatók közösségben érezzék magukat a Corvinuson. "A közgáz ebből a szempontból nem rossz hely, de azért bőven van probléma", bár nagyon sokat tesznek a fejlődésért - hangsúlyozta a rektor.

"Az egyetem újradefiniálás alatt van az egész világon" - vélekedik Lánczi András, aki szerint óriási versenytársat jelentenek az úgynevezett nyitott, online egyetemek. Másik nehézség, hogy a duális képzés eszméjével kialakult az igény, hogy a diákokat ne pusztán az egyetem képezze, hanem munkahelyi körülmények között is gyakoroljon. "De akkor milyen sztenderdek szerint képződnek jelenleg a hallgatók?" - tette fel a kérdést a Budapesti Corvinus Egyetem rektora.

Lánczi András szerint nem lehet életképes egy egyetem kétnyelvűség nélkül. A bolognai rendszert pedig felül kell vizsgálni. "Mi próbálkozunk újra ötéves képzésekkel, tehát osztatlan képzésekkel" - emelte ki. A rektor úgy látja, a tankönyv nem örök életre szóló tudásgyűjtemény, a tananyag nagyrészét változtatni kell.

A beszélgetés teljes hosszában meghallgatható ma este 6 órától az InfoRádióban.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium