Előfizetői tartalom

Lassabban nőhet a globális gazdaság

MTI
Az OECD minimálisan rontotta a globális gazdaság növekedésével kapcsolatos korábbi előrejelzését a kereskedelmi konfliktusok számának a növekedése, és a feltörekvő piacok bizonytalansága miatt. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) csütörtökön közölt legújabb előrejelzésében az idei évre és jövőre egyaránt 3,7 százalékos globális gazdasági bővüléssel számol.

Az előző, májusi előrejelzéséhez képest az idei várt növekedést 0,1 százalékponttal, a jövő évit 0,2 százalékponttal rontotta a párizsi székhelyű szervezet. Tavaly a globális gazdaság 3,6 százalékkal nőtt. Az OECD szerint a globális kereskedelem bővülése idén mintegy 3 százalékra lassul a tavalyi 5 százalék növekedésről annak a hatására, hogy az Egyesült Államok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés