Előfizetői tartalom

Lassan, de biztosan fogy a külkereskedelmi többletünk

Portfolio
Márciusban 558 millió eurós többlettel zárt a külkereskedelmi mérlegünk, miközben az egy évvel korábbi szinthez képest kisebb volt az exportunk és az importunk is. Ha azonban a számok mögé nézünk, éppen azt találjuk, hogy a külkereskedelmi többletünk apad, miközben a forgalmunk mindkét relációban élénkül. Tegyük kicsit rendbe a számokat!

Kezdjük ott, hogy való igaz, márciusban az export euróértéke 3,8%-kal kisebb volt, mint egy éve, az importnál pedig 1,1%-os csökkentést jegyzett a Központi Statisztikai Hivatal. Csakhogy az összehasonlítás alapjául szolgáló tavalyi március extrém magas külkereskedelmi forgalmat hozott: ha nem ehhez viszonyítjuk, hanem önmagában nézzük a friss számokat, akkor nem lehet okunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés