Előfizetői tartalom

Lefelé tart az ipari infláció

Portfolio
Áprilisban mérsékelt ütemben, mindössze 0.2 százalékkal drágultak az ipar belföldi értékesítési árai az előző hónaphoz képest. Ennek következtében az egy évre visszatekintő drágulás 8.6 százalékról 7.9 százalékra csökkent, utoljára tavaly júniusban jelentett ennél kisebb árindexet a Központi Statisztikai Hivatal.

Az áremelkedési ütem mérséklődése szinte minden területen megfigyelhető volt. A tizenhét ágazat közül csupán az élelmiszerek 7.8 százalékos áremelkedése töltheti el aggodalommal az inflációt figyelő szakembereket. A teljes feldolgozóipari szegmensben viszont még így is csökkent a 12 havi árindex: 5 százalékról 4.1 százalékra.Ebben szerepet játszik az is, hogy az energetikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés