Előfizetői tartalom

Legyűri-e az 1 milliárd eurós francia csapat a kifacsart horvátokat?

Portfolio
A gazdasági Dávid és Góliát csap össze, hiszen Franciaország az egy főre jutó GDP alapján 80%-kal fejlettebb, a válogatott keret piaci értéke pedig háromszor nagyobb, mint Horvátországé. Az esélyek nem csak ezért ígérnek francia győzelmet, hanem mert nehéz elképzelni, hogy a három hosszabbításos mérkőzésen kifacsart horvát válogatott ellen tud állni a világverseny során egyre jobb teljesítményt nyújtó franciák rohamainak. De azért (is) szeretjük a focit, mert ezek a tények néha semmit sem számítanak.

A horvátok egyébként az a csapat, amelynek előzetesen a modellek adtak egy halvány esélyt a vb-címre (1%-ot). Ezzel persze még mindig nem számítottak az igazán esélyesek közé, hiszen mindössze 10 csapatot talált teljesen esélytelennek a Danske Bank modellje, 1%-ot pedig kapott még például Peru vagy Tunézia is, és hát utólag látjuk, hogy ezek a csapatok a horvátokkal nincsenek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés