Előfizetői tartalom

Leminősítette Argentínát az S&P

MTI
A Standard & Poor's egy fokozattal rontatta Argentína eddig sem befektetési ajánlású államadós-osztályzatát. A hitelminősítő honlapján az szerepel, hogy az adósi besorolást "B pluszról" "B"re -re gyengítette, ami öt fokozattal marad el a befektetési ajánlású sáv alapszintjétől. Az adósi besorolást stabil kilátással látta el a nemzetközi hitelminősítő.

Az S&P új argentin adósi besorolása ezzel a Moody's és a Fitch szintjére került. Az S&P a gazdasági növekedés lassulásával, a magas inflációval és az államadósság megugrásával indokolta a besorolás rontását. A hitelminősítő szerint idén 2,5 százalékkal, jövőre pedig már csak 1 százalékkal nő a gazdaság, az infláció jövőre is magas marad, az idei 44 százalék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés