Előfizetői tartalom

Létszámcsökkentés jön az MNB-alapítványoknál

MTI
A párhuzamosságok megszüntetésével racionalizálják működésüket a Pallas Athéné Alapítványok, a tulajdonukban álló gazdasági társaságoknál pedig felügyelőbizottságok, igazgatóságok szűnnek meg vagy csökken létszámuk, és ahol lehetséges, a tisztségeket belső munkavállalók töltik be, külön díjazás nélkül. Az intézkedésektől éves szinten félmilliárdos megtakarítást várnak - mondta Fekete Zoltán, az alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.

Hozzátette, összevont munkaszervezetek jönnek létre a pályázatok kiírásával és végrehajtásával kapcsolatos feladatok kezelése, a pénzügy, könyvelés, könyvvizsgálat és az ingatlankezelés területén. Felidézte, hogy a jegybank által létrehozott Pallas Athéné Alapítványok feladata 270 milliárd forintnyi vagyon felelős kezelése, befektetése, a hosszú távú fenntartható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés