Előfizetői tartalom

Ma este eldől az olasz ügy: berendelték a kormányfő-jelöltet

Portfolio
Ma este fél 6-ra magához rendelte Sergio Mattarella olasz államfő az Öt Csillag Mozgalom és a Liga pártok közös miniszterelnök-jelöltjét, a politikában járatlan jogászprofesszor Guiseppe Contét, amely találkozón vélhetően áldását adja majd Conte kinevezésére - írja a Reuters. Közben az EU az éves gazdaságpolitikai ajánlásai keretébe továbbra is fegyelmezett költségvetési politikát, kvázi további megszorításokat javasolt az országnak, amiről a kormányra készülő két párt hallani sem akar.

A hírügynökség névtelen forrása az elnöki hivatalból azt mondta, hogy mielőtt Mattarella berendelte volna Contét, tájékozódott a két pártnál, hogy tényleg Conte marad-e a jelöltjük a kormányfői posztra. Délelőtt Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom vezetője közleményben jelezte: tényleg a Firenzei Egyetem jogászprofesszora, a politikában ismeretlen és tapasztalatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés