Magára talált a magyar ipar a fékezés után

2018. december 6. 09:39  english version   
nyomtatás
 
A szeptemberi fékezést követően októberben gyorsulni tudott a magyar ipari termelés éves növekedési dinamikája - derült ki a KSH által közzétett előzetes adatokból. A havi bázisú növekedés 2%-os, az éves 3,3% volt.


Szeptemberben több mint egyéves mélypontra, 2,2%-ra lassult a hazai ipari termelés éves növekedési üteme. A dolog hátterében elsősorban a legnagyobb súlyú ágazat, az autógyártás gyengélkedése állt: bizonyos járműtípusokban a szigorodó környezetvédelmi előírásoknak való megfelelés problémákba ütközik, ezért a gyártás és az értékesítés is akadozik.

2018.11.13 09:20 Kiderült, miért fékezett be a magyar ipar

Októberben a szeptemberi 2,2%-ról 3,3%-ra gyorsult az ipari termelés (munkanaphatással kiigazított) bővülési dinamikája. Havi alapon a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 2%-kal növekedett. A KSH egyelőre annyit közölt a Reuters-nak adott rövid kommentárjában, hogy a bővülés mögött a járműgyártás, az elektronika és az élelmiszeripar teljesítménye állt.

Magára talált a magyar ipar a fékezés után


Az ipari termelés az év első 10 hónapjában 3,4%-kal haladta meg a tavalyit. Az októberi adat után még valószínűbbnek tűnik, hogy a szektor éves bővülése idén elmaradhat a tavalyi 4,6%-tól.

Magára talált a magyar ipar a fékezés után

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium