FONTOS Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk
 
Előfizetői tartalom

Magyarország könnyebben csapdába eshet, mint a régiós társai!

Portfolio
A közepes jövedelem csapdája. Így hangzik az a félelmetes mondat, amitől a felzárkózó gazdaságok és azok kormányai rettegnek. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) arra figyelmeztet, hogy ez a jelenség meggátolja a közepes jövedelmű országokat, hogy szintet lépjenek. Noha a közép- és kelet-európai térség teljesít a legjobban, azért nekik is sokat kell tenni azért, hogy tovább fejlődhessenek. Az EBRD Magyarországgal kapcsolatban is bemutatott pár érdekes tendenciát.

A közepes jövedelmű országoknak nagyon nehéz fejletté válniuk. Éppen ezért kísért számos országot a "middle income trap" jelenség, vagyis az, hogy egyszerűen megragad ezen a relatív fejlettségi szinten, és beleesik a közepes jövedelem csapdájába. Miután kimerítették a múltban azokat az előnyöket, amelyek az eddigi magas növekedést biztosították, új növekedési modell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés