Előfizetői tartalom

Magyarország lecsúszott az EU-s dobogóról: a csehek és a szlovénok is megelőztek minket

Portfolio
Az előzetes becslések alapján úgy tűnt, hogy a tavalyi utolsó negyedévben Magyarország felkerült az Európai Unió növekedési dobogójára, a most közölt adatok szerint viszont Csehország, Észtország és Szlovénia is megelőzött minket. Ennek ellenére a tavalyi negyedik negyedéves magyar növekedés EU-s viszonylatban így is figyelemre méltó volt.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat ma tette közzé a tavalyi negyedik negyedéves GDP végső becslését, amelyből kiderült, hogy a második becslésnek megfelelően az EU GDP-je negyedéves alapon 0,6%-kal, éves bázison 2,6%-kal nőtt 2017 utolsó negyedévében. A 19 tagú eurózóna gazdasága negyedéves bázison szintén 0,6%-kal növekedett, az éves dinamika pedig 2,7%-os...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés