Előfizetői tartalom

Magyarország még több hitelt szeretne az EBRD-től

Portfolio
Magyarország fontosnak tartja, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) tovább növelje hitelezési tevékenységét az európai régióban és Magyarországon, illetve a nemzetközi pénzügyi intézmény AAA-minősítésének megőrzése is kiemelt érdeke hazánknak - hangsúlyozta Gion Gábor pénzügyi államtitkár a pénzintézet éves közgyűlésén Szarajevóban a Pénzügyminisztérium közleménye szerint. Az államtitkár kétoldalú megbeszélést folytatott többek között Chen Yulu-val, a kínai jegybank elnökhelyettesével, valamint Jürgen Rigterink és Fernando Pons EBRD-alelnökökkel is.

A magyar tevékenység EBRD-n belüli részarányának növelése a bank érdekeit is szolgálja, tekintettel a magyarországi befektetések alacsony kockázatosságára is - emelte ki Gion Gábor. Hozzátette: a közép- és kelet-európai gazdaságok, valamint az egykori szovjet térség átalakulásának finanszírozására 1991-ben alapított londoni pénzintézet Magyarországon elsősorban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés