Előfizetői tartalom

Magyarország nem Törökország

Portfolio
A magyar gazdaság dinamikus növekedési pályán van, és a magas beruházási ráta miatt ez a kedvező trend folytatódhat Várpalotai Viktor szerint. A Pénzügyminisztérium főosztályvezető-helyettese kedvezőnek látja a fundamentumokat, a foglalkoztatás tovább növekedhet, de a külső kockázatok lassíthatják a növekedést. Ilyen a globális monetáris kondíciók szigorítása, a kereskedelmi feszültségek vagy Törökország helyzete. Várpalotai szerint habár Törökország földrajzilag közel van, fundamentálisan nem vagyunk összehasonlíthatóak a törökökkel.

Már az Európai Bizottság is hasonlóan gyors potenciális növekedést lát Magyarországon, mint a 2000-es évek hajnalán - mondta Várpalotai Viktor, a Pénzügyminisztérium főosztályvezető-helyettese az 56. Közgazdász-vándorgyűlésen. Ezzel arra mutatott rá, hogy a magyar gazdaság növekedési képessége újra gyorsabb, mint az elmúlt években volt. A magyar gazdaságnak sikerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés