Előfizetői tartalom

Már ma este csapást mérhetnek Törökországra!

Portfolio
Már ma este egy fokozattal leminősítheti Törökországot a Standard and Poor's, hiszen Magyarország mellett a bajba került országnál is ma van az éves hitelminősítési felülvizsgálat dátuma - hívja fel a figyelmet ma kiadott, elég negatív üzenetű elemzésében a Sociéte Generale elemzője saját hitelminősítői modellje alapján. Meglátása szerint a Moody's felől is hasonló lépés jön rövidesen, mivel január óta leminősítést valószínűsítő negatív besorolást tart érvényben az a hitelminősítő a törökökre. A jelentős török vállalati devizaadósságból eredő bajokra és annak várható tovagyűrűző hatásaira ma egy másik saját elemzésünkben már felhívtuk a figyelmet:

Kapcsolódó cikkünk2018.08.17Levegőhöz jutottak Erdoganék, de a fájdalmas összeomlást így sem kerülhetik elA SocGen elemzésének néhány főbb üzenete:Nem is annyira a török államadóssággal (kevesebb, mint 30% a GDP arányában, igaz emelkedik), és a 3% fölé emelkedő államháztartási hiánnyal van a gond, hanem a bekövetkezett líraesés miatt a török gazdaság jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés