Előfizetői tartalom

Már ötmillióan kérik a Brexit leállítását, ezekben az órákban sok minden eldőlhet

Portfolio
Most is percenként ezres nagyságrendben írják alá a brit parlament oldalán elérhető online petíciót, amely a brit uniós kilépési kérelem visszavonását szorgalmazza és jelen állás szerint már csaknem 5,4 millióan írták alá. Ez minden idők legtöbb aláírással rendelkező brit online petíciója, ami a múlt szombati, minden idők legnagyobb brit tüntetését követte, amelyen a szervezők becslései szerint több mint egymillióan kérték a második népszavazás kiírását. Ezekben a napokban eldőlhet, hogy a brit folyamatok valóban elvezethetnek-e a második népszavazásig, vagy a kilépési kérelem visszavonásáig, illetve ezekben az órákban az is eldőlhet: mi lesz Theresa May brit kormányfő sorsa.

Bár kérdéses, hogy tényleg csak az arra jogosultak írták alá a Brexit leállítását (az 50-es cikk szerinti kilépési kérelem visszavonását csak brit szavazati joggal rendelkező állampolgárok írhatják alá és csak egy alkalommal) szorgalmazó online petíciót, mindenesetre ez minden idők legnagyobb aláírással rendelkező brit online petíciója és még mindig rohamtempóban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés