Előfizetői tartalom

Máris nagyot buktak a britek a Brexit miatt

MTI
A brit háztartások éves átlagjövedelme jelenleg 4 százalékkal alacsonyabb a Bank of England által a brit EU-tagságról tartott 2016-os népszavazás előtt erre az időszakra jósolt szintnél - mondta a brit jegybank kormányzója. Mark Carney, aki csütörtök este egy londoni üzleti konferencián tartott előadást, kijelentette: ez azt jelenti, hogy egy-egy brit háztartás átlagosan több mint 900 font (csaknem 330 ezer forint) éves bevételkiesést szenvedett el a referendum előtti jegybanki jövedelem-előrejelzéshez képest.

Carney szerint a Bank of England monetáris tanácsa jelenleg 1,5 százalék körülire taksálja a brit gazdaság éves potenciális növekedési ütemét, ez a globális pénzügyi válság előtt mért éves potenciális növekedési átlagnak mindössze a 60 százaléka. A jegybanki kormányzó hozzátette, hogy a brit hazai össztermék (GDP) 2018 első negyedéig 1 százalékponttal lassabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés