Előfizetői tartalom

Máris puhul az olasz kormány: csökkentik a deficitcélokat

Portfolio
Bár tegnap még fogadkozott az Öt Csillag Mozgalom vezetője, a miniszterelnök-helyettes Luigi Di Maio, hogy "egy centit" sem fognak faragni az új olasz kormány által 3 évre 2,4%-ra tervezett GDP-arányos deficitcélon, ma reggelre mégis ez történt. Úgy tűnik, hogy kezd hatni az Európai Bizottság, illetve más európai uniós nagy tagállamok, valamint a piacok felőli nyomás, és kezd a fegyelmezettebb költségvetési politika ígérete felé elmozdulni az olasz kormány.

Az éjjeli olasz lapjelentések szerint a kormány arról döntött, hogy a jövő évre tervezett deficitcélt továbbra is 2,4%-on hagyja (noha az előző kormány 0,8%-os célról egyezett meg Brüsszellel), de a 2020-as célt 2,4%-ról 2,2%-ra, a 2021-est pedig 2,4%-ról 2,0%-ra faragja. Ezzel tehát kicsit elmozdul - legalábbis a szavak szintjén - a költségvetési fegyelem irányába és azt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés