Előfizetői tartalom

"Matolcsy elérte végtelen hatalma korlátait"

Portfolio
"Elérte végtelen hatalma korlátait a magyar jegybankelnök" címmel írt ma portrét a Reuters Matolcsy Györgyről, amelyben úgy fogalmaz: az Alkotmánybíróság minapi döntése volt az első "szárnynyesés" Matolcsy számára, amióta 2010-ben újra a hatalom közelébe került. A hírügynökség számos kontaktot megszólaltatott és a Fidesz frakció is küldött egy visszajelzést, amely arra utal: lehet, hogy újabb törvényi szabályozás készül az MNB-re. A Standard and Poor's hitelminősítőt a jelek szerint zavarja, hogy a jegybank eltért eredeti mandátumától. Két névtelen forrás szerint Matolcsy keze messzire elér, így döntő szerepe volt abban, hogy elmaradtak az állami devizakötvény-kibocsátások az utóbbi években. Volt jegybanki dolgozók öncenzúráról és csökkenő függetlenségről panaszkodtak a hírügynökségnek.

A terjedelmes írás fontosabb információi:A jegybanki alapítványoknak juttatott vagyon, illetve az annak felhasználása körüli titkolózásnak vetett véget az Alkotmánybíróság minapi döntése, amely az első "szárnynyesés" volt Matolcsy számára azóta, hogy 2010-ben nemzetgazdasági miniszter, majd 2013-ben jegybankelnök lett - állapítja meg a Reuters "Még a Fideszben is megtörténik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés