Előfizetői tartalom

Még nem fogott a Brexit a brit gazdaságon

MTI
A korábbi becsléseknél valamelyest gyorsabb volt a brit gazdaság növekedési üteme az idei harmadik negyedévben. A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett harmadik becslése szerint a hazai össztermék (GDP) a szeptemberrel végződött három hónapban 0,6 százalékkal nőtt az előző negyedévhez képest. Az ONS első két becslésében 0,5 százalékos negyedéves növekedés szerepelt.

Az ONS számításai szerint az éves alapon számolt brit GDP-növekedés 2,2 százalék volt. Ez 0,1 százalékponttal kevesebb az előző két becslésnél, mivel a statisztikai hivatal az idei első és második negyedévi növekedési ütemre adott új becsléseit egyaránt 0,1 százalékponttal rontotta. Az ONS hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a szeptemberben zárult három hónap volt a 15. olyan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés