Előfizetői tartalom

Még nem látszik a VW-botrány a német exportadatokon

Portfolio
Az augusztusi intenzív csökkenés után szeptemberben mind a német export, mind az import szépen emelkedett - közölte ma reggel a német statisztikai hivatal. Ennek ellenére összességében a harmadik negyedév nem sikerülhetett valami fényesre a német GDP tekintetében, amelyről egyébként az adatokat pénteken kapjuk majd. A hétvégén Kínában már az októberi külkereskedelmi statisztikákat is közzétették, az import adat különösen gyászosra sikeredett a külpiaci kereslet gyengélkedése miatt.

Kapcsolódó cikkünk2015.11.09És csak jönnek a pocsék adatok KínábólA német statisztikai hivatal adatai szerint az augusztusi 5,2%-os esés után szeptemberben 2,6%-kal emelkedett az export (havi alapon, szezonálisan kiigazítva), míg az import 3,2%-os esés után 3,6%-kal ugrott. Az export kapcsán a piac 2%-os, az importnál 1%-os növekedésre számított, így tehát mindkét adat jobban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés