Előfizetői tartalom

Még pesszimistább lett az Európai Bizottság az EU-s növekedéssel kapcsolatban

Portfolio
Tovább csökkentette az EU-ra és az euróövezetre vonatkozó növekedési előrejelzését az Európai Bizottság legfrissebb prognózisában. A testület a korábbinál is sokkal pesszimistább lett Németországgal kapcsolatban, miközben Olaszország is egyre rosszabb bőrben van, mindezek ellenére a külső környezet várható javulásával és a negatív belső tényezők hatásának enyhülésével párhuzamosan gyorsulni fog a gazdasági növekedés. Negatív kockázatok persze továbbra is vannak, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Az Európai Bizottság legfrissebb, tavaszi átfogó előrejelzése szerint 2019-ben 1,4%-kal, 2020-ban pedig 1,6%-kal bővülhet az Európai Unió GDP-je, ami rendre 0,1 százalékponttal alacsonyabb annál, amit három hónappal ezelőtti téli időközi előrejelzésében várt a testület. Az euróövezet esetében idén 1,2%-os, jövőre 1,5%-os növekedéssel kalkulál a Bizottság, ami szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés