Előfizetői tartalom

Még egy rendkívüli büdzséadat jött

Portfolio
Szeptemberben 14,2 milliárd forintos többletet produkált az államháztartás. A rendelkezésünkre álló adatok szerint nem volt még ilyen kedvező egyenleg az év kilencedik hónapjában. Az augusztusi és a szeptemberi pozitív büdzséadatok alapján egyre inkább azt mondhatjuk, hogy a kormány mozgástere csak növekszik a 2014-es költségvetésben és úgy tűnik, könnyedén teljesülhet a 2,9%-os hiánycél (ha nem történik valami rendkívüli dolog).

Újabb kiváló adat A Nemzetgazdasági Minisztérium kedd délután tette közzé gyorstájékoztatóját az államháztartás előzetes adatairól. Ezek szerint az államháztartás központi alrendszere (az önkormányzatok egyenlege nélkül) 14,2 milliárd forintos többlettel zárt. A Portfolio 2002-ig rendelkezésre álló adatai szerint ekkora többletre még soha nem volt példa az év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés