Előfizetői tartalom

Még mindig nem jött el a nagy fordulat Németországban - Újabb rossz hír érkezett

Portfolio
Áprilisban a piaci várakozások ellenére csökkent a német üzleti hangulat alakulását nyomon követő Ifo hangulatindex értéke. Ez újabb bizonyíték arra, hogy egyelőre várni kell a német gazdaság hónapok óta tartó gyengélkedésének végét jelző nagy fordulatra (már amennyiben egyáltalán lesz ilyen a közeljövőben). Különösen a jövőbeli várakozások tekintetében mutat nyugtalanító képet az Ifo gazdaságkutató intézet indikátora.

Már hónapok óta központi téma a piaci szereplők körében az euróövezeti, illetve ezen belül a német gazdasági növekedés durva lassulása. Egyes vélemények szerint a tavaly óta tartó gyengélkedés időszaka hamarosan véget érhet, és végre javulásnak indulhatnak a kilátások, a múlt héten közzétett áprilisi Markit beszerzésimenedzser-indexek alapján azonban ez a nagy fordulat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés