Előfizetői tartalom

Megállapodtak a legfontosabbról: mindenki maradhat Nagy-Britanniában

MTI
London továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy csak akkor lehet elkerülni a brit uniós tagság rendezetlen felszámolását (kemény Brexit), ha az Európai Unió (EU) és az Egyesült Királyság közös övezetet hoz létre az árucikkek szabad kereskedelmére - jelezte Theresa May brit miniszterelnök egy vendégkommentárban, amely a Die Welt című német lapban jelent meg szerdán, az EU salzburgi csúcstalálkozójára időzítve.

A brit Konzervatív Párt vezetője hangsúlyozta, hogy kormánya "továbbfejlesztette" álláspontját az uniós tagság megállapodáson alapuló, rendezett megszüntetéséről, most pedig ugyanilyen konstruktív, együttműködő hozzáállásra van szükség az EU részéről. A csak a fizikai árucikkekre - és a szolgáltatásokra nem - vonatkozó szabadkereskedelmi övezet kialakítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés