Előfizetői tartalom

Megdöbbentő részletek derültek ki a tervezett totális kamerás megfigyelőrendszerről

Portfolio
A Belügyminisztérium által kialakítandó központi kamerarendszer 50 milliárd forintnál is drágább lenne, viszont számos biztosíték és felelősségi kör hiányozna belőle - írja a HVG. A kormány törvénytervezetéhez a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) számos javaslatot küldött, többek között azért, mert egy totális képi megfigyelőrendszer létrehozásának terve rajzolódott ki előttük. Egy ilyen hatalmas léptékű technikai megfigyelőrendszer pedig nagyon erős adatvédelmi garanciákat kívánna, ám ezek teljesen hiányoznak a törvénytervezetből.

Update! (2018. december 3.)A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szerkesztőségünknek eljuttatott leveléből kiderült, hogy a HVG általunk átvette cikke nem tartalmazta, hogy a NAIH elnökének véleménye 2018. október 1-jei keltezésű. Ugyancsak nem rögzítette a cikk, hogy a T/2930 számú törvényjavaslat 2018. október 17. keltezéssel került benyújtásra az Országgyűlésnek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés