Megérkezett a Fed döntése

2018. november 8. 20:00    
nyomtatás
 
A várakozásoknak megfelelően a Fed döntéshozói a 2-2,25%-os sávban hagyták az irányadó rátát, a döntést egyhangúlag szavazták meg a bizottság tagjai.


Az elemzők előzetesen nem várták a kamatok változását, ezért a Fed közleményének azon részére érdemes fókuszálni, amiben az Egyesült Államok gazdaságának kilátásait és a jegybank várható lépéseit mutatják be.

A jegybankárok szerint az USA gazdasági aktivitása erős, az infláció 2% közelében maradt, miközben a hosszú távú inflációs várakozások nem változtak.

A Fed közleményében azt is megismételi, hogy

az irányadó ráta jövőbeli fokozatos emelése összhangban van a tartós gazdasági növekedéssel, az erős munkaerőpiaccal és az inflációs célokkal.


Az amerikai jegybank idén eddig három alkalommal emelte az alapkamatot, és a döntést megelőzően az volt a konszenzus, hogy decemberben várható még egy szigorító lépés.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium